Какво ще се случи с feed-а в Instagram през тази година?

Update.bg

от Update.bg

05.03.2023

Ръководителят на Instagram Адам Мосери споделя планове за добавяне на повече видове feed на съдържание към мобилното приложение, включително връщане на хронологичния feed.

Instagram добавя двa нови feed-а към приложението и актуализира съществуващия home feed с повече съдържание от акаунти, които все още не следвате.

За да компенсира допълнителното съдържание, което не сте се включили да виждате, Instagram връща хронологичния feed, което съдържа само съдържание от следвани акаунти.

Другия feed, който Instagram въвежда е подобен на списъците на Twitter, тъй като ви позволява да подбирате акаунтите, от които искате да виждате съдържание.

Ето още подробности за актуализациите, идващи в Instagram, за които се казва, че дават на потребителите по-голям контрол върху тяхното изживяване.

Актуализации на Home feed на Instagram:

В актуализация, за която е потвърдено, че ще бъде пусната скоро и вече е достъпна за тестване за избрани потребители, приложението Instagram ще съдържа три типа feed.

Те включват:

Home: Това е изживяването в Instagram, което познавате днес, където съдържанието се класира алгоритмично въз основа на това колко е вероятно да се интересувате от конкретни публикации.

Favorites: Този feed съдържа съдържание от акаунти, от които искате да сте сигурни, че няма да пропуснете неща. Можете да изберете кои акаунти да се показват в тази емисия, нещо като списъците в Twitter.

Following: Това е хронологичен списък с публикации само от акаунти, които следвате.

Във видео, публикувано от ръководителя на Instagram Адам Мосери, двата нови feed-а са визуализирани и се споделят подробности, относно промените в съществуващия Home feed.

Мосери казва, че тези промени се правят в опит да помогнат на хората да се чувстват добре за времето, което прекарват в приложението.

Той вярва, че предоставянето на начини на хората да персонализират своя feed в Instagram може да създаде по-положително изживяване.

В същото време обаче основният feed ще се отдалечи още повече от съдържанието, което хората са избрали.

Това се посочва, докато Мосери описва новия feed „Following“. Той казва:

„… Третата, която наричаме „Following“ -  това ще бъде хронологичен списък с публикации само от акаунти, които следвате, защото “Home” ще има все повече и повече препоръки с течение на времето.“

Това е добра новина, когато става въпрос за откриване на съдържание, тъй като създава потенциал за акаунти да се представят пред повече хора и да изграждат аудитория.

Въпреки че може да доведе до по-лошо изживяване, ако хората изведнъж установят, че не получават достатъчно от съдържанието, което искат да видят, когато отворят приложението Instagram.

Поне те ще могат бързо да превключват към feed „Favorites“ или „Following“ от лесно достъпно падащо меню.

Както бе споменато, те вече са налични при тестване за някои потребители. Мосери казва, че се надява пълният нов облик да стартира през първата половина на тази година.

 

Още от журнала

icon-swipe
КОНТАКТИ