Как да верифицирате своята Facebook страница или акаунт?

Update.bg

от Update.bg

05.03.2021

Верификацията във Facebook вдъхва на вашата аудитория доверие. Научете как да верифицирате страницата или профила си във Facebook.

Виждането на синя отметка до профила ви позволява на потенциалните клиенти или фенове да разберат, че е истинска. 

Разпознаваемата значка за потвърждение на Facebook е особено важна за тези, на които  други могат да създадат фалшиви акаунти.

Започнете с попълване на онлайн формуляра на Facebook.

Първо, ще трябва да посетите страницата с искане за потвърждение на Facebook и да попълните онлайн формуляр, който е част от техния процес.

След като попълните формуляра, ще трябва да го изпратите и да изчакате отговор от екипа на Facebook. Ще бъдете подканени да направите две неща:

  • Потвърдете самоличността си, като качите официален документ за себе си или за вашия бизнес/марка.
  • След това потвърждение ще трябва да отговорите на кратка поредица от въпроси, които доказват, че акаунтът, който се опитвате да проверите, представлява интерес за обществеността. Facebook ще разгледа редица неща, за да определи дали вашата бизнес страница или личен акаунт на марката е в обществен интерес, както и дали отговаря на техните специфични критерии за проверка.

Facebook е взискателен в изискванията си за кандидатстване. Те се нуждаят от солидно доказателство, че сте точно това, което казвате, че вие ​​и/или вашият бизнес е легитимен.

След като пуснете заявката за верифициране остава само да изчакате отговор от Facebook.

Спазването на минималните критерии за верифициране не гарантира, че това ще се случи.

Facebook все още може да отхвърли кандидатурата ви - често без да посочва причина. Ако това се случи, ще можете да кандидатствате отново след 30 дни.

По време на 30-дневния период на изчакване би било във ваш интерес да вложите малко работа в подобрения, за да сте сигурни, че вашият шанс да бъдете верифицирани ще е успешен.

В случай, че Facebook отхвърли верификацията, няма да е зле да се опитате да се свържете с екипа за поддръжка на Facebook, за да получите информация за причините, поради които кандидатурата ви е отказана. Ако получите подробна информация защо сте били отхвърлени, ще знаете какво трябва да направите, за да получите синята отметка при следващото кандидатстване.

Опитайте се да създадете по-висококачествено съдържание, да увеличите маркетинговите си усилия във Facebook и да продължите да публикувате редовно.

Напишете солидна авторска биография и се уверете, че вашият личен или фирмен сайт е добре оптимизиран за търсене. Какво виждат, когато представител на Facebook търси информация за субекта, който се опитвате да проверите?

Ако имате други социални акаунти като Instagram, Twitter и TikTok, опитайте се да увеличите присъствието си и там.

Това също ще ви помогне да подобрите шансовете си за верификация

Още от журнала

icon-swipe