Подгответе се за бъдещето с Google Analytics 4

Станислава  Кавръкова

от Станислава Кавръкова

01.06.2023

Какво представлява Google Analytics?

Google Analytics е безплатен инструмент, чрез който се следят действията на всеки потребител на един уебсайт. С негова помощ получаваме достъп до информация като колко потребители са посетили уебсайта за определен период от време, кои страници са разглеждали, колко време са прекарали на определена страница и други. Google Analytics е неизменен помощник и на маркетолозите, като чрез него те могат да следят поведението на потребителите в даден уебсайт и по този начин да създават нови маркетингови стратегии, за задоволяване на неговите потребности.

Какво е новото в Google Analytics 4?

За разлика от Universal Analytics, който до сега събираше данни на база потребителски сесии, GA4 вече ще събира данни от събития и параметри. Тоест вече ще имаме подробни измервания на действията на потребителите, като изтeгляния, гледания на видеоклипове, търсене в сайта и др. Можем да кажем, че Google Analytics 4 ще бъде изцяло нов метод за събиране и обработка на данни. GA4 ще помогне на бизнеса да отговори на променящите се нужди и очаквания на потребителите. Друго много важно нещо е, че интеграцията на GA4 с Google Ads е много по-добра, което от своя страна позволява да се създадат персонализирани аудитории от посетителите на уебсайта.

Защо трябва да мигрирате към Google Analytics 4 още сега?

Google работи усилено, за да представи инстромент, който безспорно ще подобри в пъти уеб анализите. Universal Analytics ще спре да събира данни от уебсайтовете след 1 юли 2023 г. затова колкото по-рано се осъществи миграцията към GА4, толкова по-добре.

Google analytics 4

Ако имате нужда от помощ при настройването на Google Analytics 4, update.bg е тук, за да Ви помогне. Свържете се с нашия екип още днес.

 

Още от журнала

icon-swipe
КОНТАКТИ