12 безплатни дизайн ресурса за графични дизайнери

Иван Георгиев

от Иван Георгиев

17.03.2023

Ако сте нови в света на графичния дизайн със сигурност ще преминете през голям брой софтуер, тулове и уеб сайтове за редактиране на изображения, стокови снимки и видеа, както и друго. За да Ви спестим време сме подбрали най-добрите според нас безплатни ресурси за графичен дизайн, които да Ви помогнат в работата.

 

Банки за стокови изображения

1. Pexels.com

Най-добрите стокови снимки, изображения и видеоклипове споделени от създатели. Напълно безплатно.

2. Freepik.com

Милиони безплатни висококачествени стокови снимки и елементи, векторни изображения, илюстрации и шаблони.

3. Burst

Създаден от гиганта за електронна търговия Shopify, Burst ви позволява да изтегляте безплатни стокови изображения.

4. New Old Stock

New Old Stock е подбрана колекция от ретро сток фотография без авторски права, която ви помага да „възвърнете историята“.

5. Unsplash

Unsplash има над 210 000 участващи фотографи и библиотека от 2 милиона снимки. Количеството снимки не е толкова, колкото други сайтове за стокови изображения, но Unsplash компенсира с висококачествени изображения с висока разделителна способност.

 

Mockups & UI assets за графичен дизайн

6. PSDrepo

PSD Repo предлага безплатни PSD и Adobe XD мокъпи, проектирани от талантливи творци. Регистрирайте се с вашия имейл и ще получавате безплатни шаблони всяка седмица.

7. The Mockup Club

Mockup Club разполага с директория с безплатни дизайнерски мокъпи за Photoshop, Sketch, Figma и InVision Studio.

8. Mckups

Mckups.com е колекция от ръчно изработени безплатни PSD мокъпи. Лесният за навигация сайт включва фотореалистични макети, предназначени да добавят креативно усещане към всеки проект, върху който работите.

9. Free Design Resources

Името казва всичко. Висококачествени ресурси за дизайн безплатно. Изработено с любов от невероятни художници и професионални дизайнери от цял свят.

 

Типографски ресурси

10. Fontjoy

Комбинацията на шрифтове е трудна задача. Правилната комбинация може да привлече и да доведе окото, докато грешната двойка шрифтове може да има обратен ефект. Инструменти като Fontjoy правят живота малко по-лесен. Той помага на дизайнерите да изберат най-добрите комбинации чрез смесване и съпоставяне на различни шрифтове.

11. Google Fonts

Накъде без Google. Всички шрифтове са безплатни и с отворен код, за да направят своите шрифтове достъпни за всички. И типично за Google, предлагат данни за популярност, тенденции, използване и демографски данни. С две думи - хубава работа.

 

Вдъхновение

12. Behance

Behance е креативна социална медийна платформа за дизайнери и творци, която показва красиви творби, за да разпали вашата креативност. Разгледайте Behance, когато сте в творчески спад и имате нужда от вдъхновение.

Още от журнала

icon-swipe
КОНТАКТИ