Instagram позволява на всеки да споделя link връзки в Story

Update.bg

от Update.bg

05.03.2023

Instagram разширява възможността за споделяне на link връзки в Story към всички акаунти, което се постига чрез използването на нов стикер за link връзки.

Всички акаунти в Instagram вече могат да споделят link връзки в Story и това е функция, която преди беше запазена за проверени акаунти и акаунти с много последователи. Това е първият път, когато споделянето на link връзки в Instagram е достъпно за всички. Ако потребителите не отговарят на старите критерии на Instagram за споделяне на link връзки в Story, единственото друго място, където могат да бъдат споделени, е в страницата на техния профил. Това затруднява използването на Instagram като инструмент за привличане на трафик към уеб сайтове, тъй като link връзките не могат да се споделят и в публикациите за емисии.

Ето как да сложите link връзка в Story:

1. Снимайте или качете съдържание за Story;

2. Изберете инструмента за стикери от горната лента за навигация;

3. Изберете стикера „Link“, за да добавите желаната link връзка;

4. Поставете стикера върху вашето Story.

Instagram казва, че работи по начини за допълнително персонализиране на стикера, така че да е ясно какво ще видят потребителите, когато докоснат link връзката.

Instagram също така отбелязва, че стикерите за Story няма да бъдат достъпни за чисто нови акаунти. За съжаление, това означава, че не можете да се присъедините към Instagram днес и веднага да започнете да споделяте link връзки. Какво се квалифицира като „нов“ акаунт не е посочено. Освен това акаунти, които многократно публикуват реч на омразата, дезинформация или съдържание, което нарушава правилата на Instagram, също няма да имат достъп до стикери за link връзки.

Още от журнала

icon-swipe
КОНТАКТИ