QR код за отзиви в Google: Предимства и ползи за Вашия бизнес

Деница Чолакова

от Деница Чолакова

25.10.2023

В настоящата дигитална ера, където потребителите често се информират онлайн преди да вземат решение за покупка или ползване на услуга, управлението на онлайн репутацията е от съществено значение за всеки бизнес. Особено в ресторантьорският бизнес, където репутацията и отзивите имат ключово значение за успеха на едно заведение. За да се справят с тази конкуренция и да подобрят клиентското удовлетворение, много заведения са започнали да използват QR кодове за оценки и отзиви в Google. В следващата статия ще разгледаме какви са предимствата на QR кодове за отзиви от клиентите в Google и как това може да помогне на вашия бизнес.

1. Лесно и бързо предоставяне на възможност за оценки

QR кодът за оценки предоставя удобен начин на клиентите да оценят вашия бизнес. След като сканират кода със смартфона си, те могат да достигнат директно до страницата ви в Google My Business, където могат да оставят оценка и отзив. Няма да се налага да се приберат вкъщи и чак тогава да го направят. С въвеждането на QR кодове за оценки на масата или на изхода, вие предоставяте възможността на клиентите да оценят и споделят впечатленията си веднага, преди да забравят подробностите.

 

2. Увеличава броя на оценките и отзивите

QR кодовете могат значително да увеличат броя на оценките и отзивите, които получавате. Понякога клиентите не се занимават с публикуване на отзиви, тъй като процесът може да им изглежда сложен и времеотнемащ. С въвеждането на QR кода, обаче, вие ги насърчавате да действат незабавно. Този бърз и удобен начин за клиентите да споделят мнението си може да насърчи повече от тях да направят стъпката.

 

3. Подобрява вашия онлайн рейтинг

Онлайн рейтингът на вашият бизнес в Google има съществено значение за привличане на нови клиенти. Клиентите са склонни да избират бизнеси с по-висок рейтинг, тъй като това обикновено е признак за качество и надеждност. Със събирането на повече положителни оценки и отзиви чрез QR кода, вашият рейтинг може да нарасне значително, което ще привлече повече клиенти. Висок рейтинг и множество положителни отзиви правят заведението по-привлекателно за нови клиенти.

 

5. Събира полезна обратна връзка

Освен положителни отзиви, QR кодът може също да събира полезна критика и обратна връзка от клиентите. Това ви дава възможност да подобрите менюто, обслужването или други аспекти на вашия бизнес, вземайки предвид мнението на клиентите.

 

6. Увеличава доверието и ангажирането

QR кодовете не само насърчават клиентите да оставят отзиви, но също и усилват връзката им с вашия бранд. Когато клиентите видят, че сте загрижени за техните отзиви и мнения, те имат повече доверие във вашия бизнес и вероятно са по-склонни да се върнат. Това укрепва връзката между вас и клиентите ви и създава лоялност.

Ако желаете и вие да създадете свой QR код за отзиви в Google, можете да се свържете с нас, ние с радост ще ви помогнем.

Прочети и какви са ползите от това да имаш Google My Business профил тук.