YouTube добави 5 нови функции за създателите на съдържание

Иван Георгиев

от Иван Георгиев

05.03.2023

YouTube добави нови функции за създателите на видео съдържание и им дава достъп до по-голям контрол върху рекламите.

Новите възможности включват:

 - Популярни видеа за продължителен период от време;
 - Актуални хаштагове;
 - Контроли за блокиране на AdSense;
 - Редактиране на няколко видеоклипа;
 - Обжалване на жълтите икони за приходи в Studio Mobile;

Ето повече за всяка една от новите функции:

Популярни видеа за продължителен период от време

YouTube предоставя на създателите достъп до информация за тези видеоклипове. Те бяха представени за първи път като експеримент през изминалия месец, за да помогнат на създателите им да подобрят своя месечен анализ за ефективността на канала. След положителна обратна връзка от участниците в тестовата група, това вече се разпространява до всички създатели на видео съдържание.

Актуални хаштагове

Наскоро YouTube пусна актуални хаштагове в секцията за изследване, за да помогне на създателите на видео съдържание да достигнат до повече зрители. За създателите, тези хаштагове също могат да бъдат полезен източник на данни за идентифициране на това, кое е актуално в YouTube. Това може да насочи посоката на бъдещите видеоклипове.

Как YouTube идентифицира актуалните хаштагове?

YouTube идентифицира и показва хаштагове, които набират най-бърз растеж сред потребителите и след това избира множество от тези в различни категории - като филми, игри и спорт. Засега тази функция е достъпна само за потребителите в САЩ.

Контроли за блокиране на AdSense

За създатели, които отговарят на условията за пускане на реклами, YouTube предлага контроли за блокиране на AdSense. Те са средствата, чрез които създателите посочват кои конкретни реклами или видове реклами не искат да се показват в канала им.

Тази функция по-рано беше достъпна само за канали в Партньорската програма на YouTube.

Редактиране на няколко видеоклипа

Наскоро YouTube пусна автоматично редактиране на няколко видеоклипа новокачени видеоклипове, които до момента са получили положителни отзиви. За тези, които не искат да активират тази функция в канала си, YouTube улеснява редактирането на голям брой видеоклипове едновременно. За да направите това, YouTube добавя опцията за разрешаване или забраняване на тази функция.

Обжалване на жълтите икони в YouTube Studio Mobile

YouTube въвежда възможността създателите да обжалват жълтите икони чрез приложението Studio Mobile, вместо само чрез настолен компютър. Това е поредната актуализация за създатели в Партньорската програма на YouTube. Жълтата икона се отнася до видеоклип, който получава малко или никакви привилегии за приходи, което е по-малко желателно от зелена икона, която предоставя пълни привилегии.

Казано по-просто, създателите печелят повече пари, когато видеоклипът е напълно монетизиран, вместо частично монетизиран. Има опция за обжалване на жълти икони, ако създателите смятат, че видеоклипът им заслужава зелена икона.

Сега създателите могат да подават обжалвания чрез мобилното приложение YouTube Studio, което може да помогне за възстановяването и пускането на рекламите възможно най-скоро.

Всички създатели в Партньорската програма на YouTube ще имат достъп до това в края на месеца.

Още от журнала

icon-swipe
КОНТАКТИ