YouTube премахва нехаресванията за всички видеоклипове

Update.bg

от Update.bg

05.03.2023

Видеоклиповете в YouTube вече няма да показват публични нехаресвания, но бутонът Dislike не се премахва напълно.

YouTube премахва броя на обществените нехаресвания за всички видеоклипове, въпреки че бутонът Dislike ще остане достъпен за потребителите, за да персонализират своите препоръки.

Тази постоянна промяна следва от експеримент, направен по-рано тази година, при който YouTube премахна нехаресванията, за да види дали това ще помогне за намаляване на „атаките за нехаресване“.

„Като част от този експеримент, зрителите все още можеха да виждат и използват бутона Dislike. Но тъй като броят не се виждаше за тях, открихме, че е по-малко вероятно да насочат към бутона за нехаресване на видеоклип, за да увеличат броя. Накратко, данните от нашия експеримент показват намаляване на неприязънта към атакуващото поведение."

Според YouTube, когато потребителите колективно не харесват видеоклип, това е форма на тормоз срещу създателите. Премахването на броя на обществените нехаресвания има за цел да намали споменатия „тормоз“.

Занапред бутонът Dislike ще остане за видеоклипове, но количеството кликвания, които получава, ще бъде частно.

Бутонът вече е инструмент, който зрителите могат да използват, за да персонализират препоръките, които получават в YouTube.

Каналите могат да видят колко нехаресвания получават техните видеоклипове, ако решат, в YouTube Studio заедно с други показатели.

YouTube признава, че решението за премахване на броя на нехаресвания няма да се хареса на всички:

„Чухме по време на експеримента, че някои от вас са използвали броя на обществените нехаресвания, за да решат дали да гледат видео или не. Знаем, че може да не сте съгласни с това решение, но вярваме, че това е правилното нещо за платформата.

YouTube твърди, че резултатите от неговия експеримент показват, че броят на нехаресванията няма измеримо влияние върху решението на потребителя да гледа видеоклип.

Ако смятате, че броят на нехаресванията е бил полезен, когато решавате дали да гледате видеоклип, все пак можете да се обърнете към секцията за коментари към видеоклипа.

Там можете също да научите дали хората като цяло са съгласни със съдържанието на видеоклипа, при условие че каналът не е деактивирал коментарите на потребителите.

YouTube се ангажира да прави повече промени като тази в бъдеще:

„Искаме да създадем приобщаваща и уважителна среда, в която създателите имат възможността да успеят и да се чувстват сигурни, за да изразят себе си. Това е само една от многото стъпки, които предприемаме, за да продължим да защитаваме създателите от тормоз. Нашата работа не е свършена и ние ще продължим да инвестираме тук."

Още от журнала

icon-swipe
КОНТАКТИ